FDF dreigt met einde samenwerking MR

15/09/11 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

In de nasleep van het bereikte akkoord rond BHV dreigt FDF-voorzitter Maingain nu de samenwerking met MR stop te zetten.

FDF dreigt met einde samenwerking MR

© Belga

FDF-voorzitter Olivier Maingain heeft donderdagavond de MR gewaarschuwd dat de samenwerking tussen beide partijen kan stopgezet worden als Charles Michel en de zijnen zich niet herpakken en de uitbreiding van Brussel - als tegengewicht voor de splitsing van BHV - niet opnieuw op tafel leggen. Michel repliceerde dat het al enkele dagen duidelijk was dat FDF geen akkoord wil.

Kiezersbedrog

Op RTL-TVI herinnerde Maingain aan het "plechtige engagement" dat de MR in juni 2010 aanging om de uitbreiding als juridisch tegengewicht voor de splitsing te beschouwen. Het zijn daarom vooral de kiezers die bedrogen worden door de vier Franstalige partijen die het BHV-akkoord nu hebben goedgekeurd, vindt Maingain.

Het klopt volgens hem niet dat het akkoord de juridische rechten van de Franstaligen in de rand rond Brussel beschermt.

Michel: "Niet in dialoog op televisie"

MR-voorzitter Charles Michel bevestigde zijn steun aan het BHV-akkoord en zei dat er al enkele dagen niet de miste twijfel bestond over de wil van FDF om geen akkoord te sluiten. Maar deze verschillende standpunten moeten rustig besproken worden binnen de partij-instanties en niet op de televisie, voegde hij eraan toe. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners