FDF boos op Armand De Decker

21/06/10 om 13:23 - Bijgewerkt om 13:23

Het MR-kopstuk had het electorale gewicht van de partij gerelativeerd.

Het FDF kan het niet smaken dat Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) het electorale gewicht van de partij relativeert. De partij heeft maandag een vergadering van de verschillende fracties op het hoofdkwartier van de MR geboycot.

De Decker had maandag in Le Soir wat geringschattend gedaan over het FDF. 'Bij de MR zijn we met achttien vertegenwoordigers: vijftien liberalen die als één man stemmen over wat onderhandeld zal zijn en drie FDF'ers', zo luidde het.

De Senaatsvoorzitter wees erop dat er elementen van de staatshervorming zijn die CDH, PS 'en wij (het Franstalige front)' kunnen aanvaarden.

Maar het FDF misschien niet, aldus Dedecker. Volgens hem wordt het belang van die partij echter 'vreselijk overschat'.

Boycot

In antwoord daarop zei FDF-voorzitter Olivier Maingain maandag dat hij een reactie van MR-voorzitter Didier Reynders verwacht.

Maingain wees erop dat het FDF zijn werk heeft gedaan om de nederlaag van de MR in Brussel te beperken. Zonder ons zou de MR in de hoofdstad geen bevredigende resultaten behaald hebben, aldus de FDF-voorzitter.

Volgens Maingain verzwakken de uitspraken van De Decker de partij nog voor de onderhandelingen gestart zijn. Maingain zegt niet van plan te zijn om te onderhandelen onder de voorwaarden van de N-VA.

Lees meer over:

Onze partners