Fayçal Cheffou infiltreerde in vluchtelingenkamp Maximiliaanpark (video)

28/03/16 om 10:49 - Bijgewerkt om 16:33

Fayçal Cheffou, even verdacht van de aanslag op de luchthaven in Zaventem, infiltreerde als 'medecoördinator' in het vluchtelingenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark. Hij gaf een interview aan de VRT.

Fayçal Cheffou infiltreerde in vluchtelingenkamp Maximiliaanpark (video)

Fayçal Cheffou © VRT

Fayçal Cheffou (35) werd vrijdag samen met twee anderen gearresteerd. Hij werd aangehouden wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moord en poging tot terroristische moord. Omdat geen van die aantijgingen kon bewezen worden, is Cheffou maandag vrijgelaten zonder voorwaarden.

Cheffou was vorig jaar betrokken bij het vluchtelingenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark. Hij stelde zich in september 2015 voor als 'medecoöordinator' aan de VRT. Hij stond toen al bekend bij de politie als recruteerder, meldt VRT. De openbare omroep was daarvan niet op de hoogte. Cheffou zou zich tussen de vluchtelingen hebben gemengd in de hoop mensen te kunnen overtuigen van zijn extremistische gedachten.

Volgens sommige media bestaat het vermoeden dat Cheffou de man met het hoedje is, de gevluchte derde verdachte van de aanslagen op de luchthaven in Zaventem. Dat wordt echter niet bevestigd door de federale politie. Zij zijn nog steeds op zoek naar de man en deelden vandaag de bewegende veiligheidscamerabeelden waarop hij te zien is, net voor de aanslag.

Herbekijk het interview:

Lees meer over:

Onze partners