Farid 'Le Fou' vrij onder voorwaarden

10/04/15 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:29

De Franstalige strafuitvoeringsrechtbank van Brussel heeft vrijdag beslist om Farid Bamouhammad vrij te laten onder voorwaarden.

Farid 'Le Fou' vrij onder voorwaarden

© Belga

Dat bevestigt Luc Hennart, voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

Farid Bamouhammad, beter gekend onze de naam "Farid Le Fou", gaf zich op 1 april nog vrijwillig aan bij de gevangenis van Sint-Gillis nadat het parket van Brussel hem daartoe had bevolen. Zijn advocaten maakten bekend dat Bamouhammad opnieuw een aanvraag tot voorlopige invrijheidsstelling om gezondheidsredenen had ingediend.

Die gezondsheidsredenen zouden nu opnieuw aan de basis liggen van de beslissing om hem vrij te laten. Volgens zijn advocaat kunnen die niet in de gevangenis behandeld worden.

Een van de beruchtste Belgische gevangenen

Farid Bamouhammad, een van de beruchtste Belgische gevangenen, kwam op 30 november 2014 vrij om medische redenen nadat hij in hongerstaking was gegaan. Na een procedureslag oordeelde het Luikse hof van beroep dat Bamouhammad opnieuw opgesloten moest worden. Na vier maanden op vrije voeten te zijn geweest, moest Farid Bamouhammad zich komen aangeven aan de gevangenis van Sint-Gillis, waar hij dus iets meer dan een week heeft verbleven. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners