Farid Le Fou krijgt geen penitentiair verlof

08/08/12 om 05:34 - Bijgewerkt om 05:34

Farid 'Le Fou' Bamouhammad mag de gevangenis van Andenne niet voor één dag verlaten. Ondanks een positief rapport vertrouwt het gevangeniswezen hem voor geen haar.

Ondanks een positief rapport van de gevangenisdirectie van Jamioulx, weigert het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen de notoire Bamouhammad verlof toe te kennen. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), die de eindbeslissing heeft, zal Bamouhammmads aanvraag nu behandelen, schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg.

Ander mens geworden

"Hij was nog nooit zo kalm en is een ander persoon geworden", luidde het drie weken geleden in het evaluatierapport van de directie van Jamioulx. De gevangene wil tijdens het verlof weer de draad oppikken met zijn partner.

In het advies van het directoraat-generaal klinkt het echter dat er te weinig nieuwe elementen zijn in vergelijking met vorige verlofaanvragen. En de ontmoeting tussen Bamouhammad en zijn partner, waar de psychosociale dienst bij zou zijn, is pas in september gepland. Daarom is er te veel onduidelijkheid om nu reeds penitentiair verlof toe te kennen.

De minister van Justitie volgt bijna altijd het advies van het gevangeniswezen, klinkt het nog in de krant.

Strafblad

Tijdens een dag penitentiair verlof in 2005 gijzelde Bamouhammad zijn twee kinderen en enkele familieleden in een appartement boven een Brussels café. Bamouhammads strafblad bevat onder andere moord, poging to moord en een reeks overvallen. Sinds hij in 2000 achter de tralies ging, is hij constant van de ene gevangenis naar de andere versast. Onder cipiers wordt hij verfoeid vanwege zijn agressieve gedrag.

Overigens blijkt uit nieuwe cijfers dat één op de zeventig gevangenen niet of te laat terugkeert na een dagje penitentiair verlof. (Belga/TV)

Onze partners