Familie slachtoffer Luik wil orgaandonatie

22/12/11 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Het zevende slachtoffer van de aanslag in Luik is nog niet hersendood, maar hij kan elk moment overlijden. De familie wil zijn organen doneren.

Het zevende slachtoffer van de aanslag op 13 december in Luik, de 20-jarige Laurent Kremer, is nog niet hersendood. Dat werd vernomen bij dokter Gillet van het CHU-ziekenhuis in Luik.

Het slachtoffer kan echter op ieder moment overlijden. De ouders van het slachtoffer willen dat de organen van hun kind een tweede leven vinden. De procedure voor de orgaandonatie, vooral dan van het hart, moet in de komende uren opgestart worden, aldus dokter Gillet.

Radio Contact meldde het overlijden van Laurent Kremer uit Crisnée. De artsen bevestigden die informatie niet, maar de burgemeester van Crisnée, Philippe Goffin, deed dat wel. De broer van het slachtoffer kondigde het overlijden ook aan op de sociaalnetwerksite Facebook.

Hersendood

De familie van de jongeman verzamelde zich aan zijn ziekenbed in het CHU-ziekenhuis in Luik. De artsen deelden mee dat het slachtoffer niet lang meer te leven heeft. De familie koos daarop voor orgaandonatie zodra de jongeman hersendood verklaard wordt. Dat moet in de komende uren het geval zijn.

Aanslag

Laurent Kremer raakte zwaargewond aan het hoofd bij de aanslag op de place Saint-Lambert in Luik. In het ziekenhuis werd hij in een kunstmatige coma gehouden, aldus dokter Gillet.

De aanslag kostte tot nog toe aan zes personen het leven, onder wie de dader, Nordine Amrani. Ook raakten 168 mensen gewond. Eerder bracht de dader zijn poetsvrouw Antoniette Racano om het leven, wier lichaam hij achterliet in een loods. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners