Faillissement dreigt voor Gemeentelijke Holding

15/10/11 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Als tegen maandag geen geld voorhanden is om een lening van vijf miljoen euro af te betalen, zal de Gemeentelijke Holding het faillissement aanvragen.

Faillissement dreigt voor Gemeentelijke Holding

© ImageGlobe

Er moet dit weekend een oplossing gevonden worden voor de Gemeentelijke Holding, zegt Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters.

Muyters (N-VA) verwijst zaterdagmorgen op Radio 1 naar de onenigheid tussen de federale regering en de gewesten. Die zitten nog niet op dezelfde lijn over wie welke verliezen zal moeten slikken bij de Gemeentelijke Holding.

"Wij hebben als Vlaamse regering onze verantwoordelijkheden opgenomen, samen met de gewesten. Er moet dit weekend een goede dialoog komen met de federale overheid om tot een oplossing te komen", aldus Muyters.

Faillissement
Vrijdag zat de raad van bestuur van de Gemeentelijke Holding samen en ook de federale ministerraad kwam vrijdagavond nog bijeen over het dossier. Maandag is opnieuw overleg. Als tegen dan geen geld voorhanden is om een lening van vijf miljoen euro af te betalen, zal de Gemeentelijke Holding de staking van betaling vaststellen en het faillissement aanvragen. Dat verhoogt de druk voor de federale en gewestregeringen om voor maandag een oplossing te vinden.

Zaterdagmiddag vindt er een kern van de Vlaamse regering plaats, samen met de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG). (Belga/TE)

Onze partners