Fabiola in kogelvrije vest op defilé nationale feestdag?

20/07/09 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:37

Bron: Knack

Na het drama in Nederland en de doodsbedreigingen aan de koningin worden draconische maatregelen genomen.

Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag op basis van verschillende niet nader genoemde bronnen. Noch de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, noch het koninklijk paleis kan of wil het bericht bevestigen.

Ook zullen volgens de kranten lokale, federale en militaire politie honderden manschappen posteren langs het parcours. Tientallen agenten in burger zullen zich onder het publiek mengen. Verdachte pakjes, tassen of wat dan ook worden onmiddellijk weggehaald, staat in de kranten.

Ook de Staatsveiligheid en het detachement dat de koninklijke familie bewaakt, zet alle beschikbare middelen in om alles vlot en vooral veilig te laten verlopen.

In de Wetstraat, de Koningsstraat en op het Paleizenplein houden scherpschutters alles nauwlettend in de gaten van op de daken of vanuit ramen van overheidsgebouwen.

Apeldoorn
Ook worden toegangswegen tot het parcours van het defilé hermetisch afgesloten met hekken en zware politievoertuigen, om te verhinderen dat iemand met een auto op de koninklijke familie zou proberen in te rijden, zoals op Koninginnedag in het Nederlandse Apeldoorn.

Fabiola zal ook minder dan de jaren voordien handjes schudden met de toeschouwers, aldus nog de kranten.

Binnenlandse Zaken bevestigde maandag dat alle mensen die uitgenodigd zijn voor het defilé een dubbele controle ondergaan. Hoeveel agenten precies ingezet worden, wil de overheidsdienst niet meedelen.

Onze partners