Extra zware avondspits ‘lijkt op natte woensdag in oktober’

© Belga

De aanhoudende regen heeft ervoor gezorgd dat de avondspits op onze wegen eerder op eentje van een natte woensdag in oktober geleek.

De aanhoudende regen heeft ervoor gezorgd dat de avondspits op onze wegen eerder op eentje van een natte woensdag in oktober geleek. Rond 17.30 uur stond er in België zo’n 200 kilometer. De filelengte is sindsdien wel aan het afnemen. Dat zegt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij regenweer vermindert de zichtbaarheid en houden bestuurders meer afstand. Zo komen sneller files tot stand, en die groeien al vlug aan als zich ook nog een aantal kleine ongevallen voordoen. “De knelpunten situeerden zich in Vlaanderen vooral rond de drie grote steden, Brussel, Gent en Antwerpen”, aldus Beeckman.

Op de Brusselse ring verloor je op een bepaald moment meer dan een uur. Voor wie vanuit Gent naar Antwerpen en verder naar Turnhout wou, moest rekenen op een wachttijd van anderhalf uur.

Iets na 18.30 uur stond er nog ongeveer 100 kilometer file op de snelwegen in Vlaanderen, en is de trend dalend. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content