Extra rijles voor politieagenten

Politieagenten zullen extra theoretische en praktische opleidingen defensief rijden kunnen volgen, zodat ongevallen kunnen vermeden worden.

Politieagenten zullen extra rijopleidingen kunnen volgen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) bekendgemaakt, zo meldt De Zondag. De theoretische en praktische opleiding “defensief rijden” moet ongevallen vermijden.

Kamerlid Luk Van Biesen (Open VLD) stelde namelijk een schriftelijke vraag aan Milquet omtrent ongevallen met politievoertuigen. In 2011 werden er bij de federale politie 270 verkeersongevallen met dienstvoertuigen geregistreerd. In 90 gevallen was dat tijdens een interventie. Hoeveel voertuigen van de lokale politie betrokken waren bij een verkeersongeval, is niet bekend.

In 2011 voor 676.350 euro herstellingen

“In 2011 heeft de logistieke dienst van de federale politie voor een waarde van 676.350 euro herstellingen uitgevoerd”, aldus Luk Van Biesen. “Iets meer dan honderd politievoertuigen moesten door een externe firma hersteld worden. Dit kwam neer op een kost van 173.400 euro. De totale kostprijs ligt nog hoger, want ongevallen met voertuigen van de lokale politie en ongevallen met een total loss werden niet opgenomen in de berekening.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content