Extra drugs- en alcoholcontroles tijdens nieuwjaarsnacht

31/12/13 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

De federale wegpolitie zet extra personeel en middelen in om drugs- en alcoholcontroles te houden tijdens de nieuwjaarsnacht.

Extra drugs- en alcoholcontroles tijdens nieuwjaarsnacht

© Belga

In het kader van de BOB-campagne zullen een honderdtal politiemensen van de federale politie extra ingezet worden bij controles voor een verkeersveilige nieuwjaarsnacht.

De federale politie voorziet drie soorten controles. Mobiele ploegen die op de autosnelwegen patrouilleren zullen voertuigen aan de kant zetten waarvan een vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed is, onder meer door verdacht rijgedrag.

Verder zijn er kleinere dispositieven, die zich regelmatig verplaatsen, en gedurende een korte tijdspanne controles uitvoeren.

Dodelijke ongevallen

Tot slot zijn er grote controleplaatsen waar gedurende meerdere uren alle bestuurders onderwerpen worden aan een alcoholtest.

Bij één op de vier dodelijke ongevallen is alcoholgebruik een verklarende factor, aldus de federale politie, die ook verwijst naar een internationale studie waar bij een bevraging 26 procent van de Belgische bestuurders verklaarde de afgelopen maand onder invloed te hebben gereden. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners