'Extra bewaking voor Bart De Wever'

22/01/15 om 20:58 - Bijgewerkt om 21:31

Vanuit terroristische hoek zijn de afgelopen dagen bedreigingen geuit aan topfiguren uit de politieke, gerechtelijke en economische wereld. Onder meer N-VA-voorzitter Bart De Wever zou nu dag en nacht bewaakt worden.

'Extra bewaking voor Bart De Wever'

Bart De Wever (N-VA) © BELGA

Dat melden VTM Nieuws en L'Echo. Het zou gaan om bekende namen uit de politieke, de gerechtelijke en de economische wereld. De politici krijgen een persoonlijke lijfwacht. Het zou gaan om minstens drie personen, maar een precies aantal is niet bekend. De woordvoerder van De Wever bevestigt noch ontkent het verhaal en wil er geen commentaar over kwijt.

'Geen nieuwe bedreigingen voor Charles Michel'

In de omgeving van premier Michel klinkt het dat de premier sinds de zomer herhaaldelijk dreigementen, onder meer kogelbrieven, heeft gekregen maar dat er in de laatste 14 dagen geen nieuwe bedreigingen waren geuit.

Recent werd de beveiliging wel verhoogd omwille van bepaalde dreigementen. Ook Bart De Wever werd in het verleden al herhaaldelijk bedreigd en ook zijn beveiliging zou sinds woensdag gevoelig verhoogd zijn. Naast de eerste minister zouden geen andere leden van de federale regering bedreigd zijn.

Extra veiligheidsmaatregelen

De inlichtingendiensten nemen de dreiging, die vanuit terroristische hoek zou komen, heel ernstig. Sinds vandaag zouden dan ook extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil voorlopig geen commentaar geven. 'Dat hebben we zo afgesproken en gezien de terreurdreiging op dit moment ga ik me daar ook strikt aan houden', vertelde hij aan De Standaard.

Het dreigingsniveau blijft voorlopig op niveau drie gehandhaafd.

Bekijk hier de video van VTM Nieuws

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

(JH)

Lees meer over:

Onze partners