Explosie in centrum Brussel maakt negen gewonden

01/06/13 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Bij een explosie en een brand in een gebouw op de Brusselse Anspachlaan zijn negen mensen gewond geraakt, onder wie drie zwaargewond. De oorzaak was een gaslek, dat echter nog niet gevonden is.

Explosie in centrum Brussel maakt negen gewonden

Op de Brusselse Anspachlaan heeft een explosie plaatsgevonden en een brand gewoed als gevolg van een gaslek. Negen mensen raakten daarbij gewond. Drie van hen zijn er erg aan toe, maar niemand is in levensgevaar.

Het gebouw is geëvacueerd en de brand is onder controle. De bovenste verdiepingen van het gebouw worden afgebroken, maakte Christian De Coninck, woordvoerder van de politiezone Brussel Elsene, bekend na onderzoek door een ingenieur. Een OCMW-gebouw met 12 appartementen, dat zich achter het getroffen gebouw bevindt, moest ook geëvacueerd worden, maar nadat de stabiliteit van de appartementen werd onderzocht, mochten de bewoners terugkeren naar hun woonst.

Een persoon met zware brandwonden werd overgebracht naar het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek, twee andere zwaargewonden liggen in andere Brusselse ziekenhuizen. Een vrouw die vanuit het raam op de derde verdieping gesprongen is, heeft lichte verwondingen opgelopen. Ook twee Duitse toeristen op het moment van de explosie voorbijwandelden, raakten lichtgewond. Niemand verkeert echter in levensgevaar.

De ontploffing werd veroorzaakt door een gaslek, maar netbeheerder Sibelga heeft dat lek nog niet gevonden. Als voorzorgsmaatregel is de gas afgesloten. (Belga/MI)

Onze partners