Ex-kabinetschef De Wever eist 100.000 euro van nieuwssite Apache

18/10/16 om 14:07 - Bijgewerkt om 15:12

Projectontwikkelaar Land Invest en Joeri Dillen, voormalige kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever dagen nieuwssite Apache voor de rechter. Aanleiding is de artikelenreeks van de nieuwssite over belangenverstrengeling op de Antwerpse vastgoedmarkt.

Ex-kabinetschef De Wever eist 100.000 euro van nieuwssite Apache

© BELGA

De nieuwwsite Apache heeft twee dagvaardingen ontvangen, één van Joeri Dillen en één van Land Invest Group. Reden daarvoor is een artikelenreeks op de site waarin enerzijds een aantal opvallende bewegingen tussen de politiek en het bedrijfsleven en anderzijds een aantal opvallende vastgoeddeals onder de loep worden genomen.

Een van de spilfiguren in het dossier is Joeri Dillen, voormalig kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever. Hij eist 100.000 euro wegens laster en eerroof. Vastgoedgroep Land Invest eist 250.000 euro.

Zowel Dillen als Land Invest verwijten Apache onzorgvuldige en tendentieuze berichtgeving.

Karl Van den Broeck, hoofdredacteur van Apache zegt recht in zijn schoenen te staan: 'Als we bewust feiten hadden verdraaid, zou je van laster en eerroof kunnen spreken. Maar onze journalisten zijn vier jaar lang zorgvuldig tewerk gegaan. Er vàlt niets te weerleggen.'

Ook Bart De Wever zelf liet zich al negatief uit over de berichtgeving op Apache. Drie weken geleden nog riep hoofdredacteur Karl Van den Broeck de Antwerpse burgemeester al op om die beschuldigingen hard te maken.

Onze partners