Even uit de bocht in 2014: de mooiste uitschuivers

18/12/14 om 18:46 - Bijgewerkt op 19/12/14 om 17:07

In een wereld die verslaafd lijkt aan schema's, tabellen en uurroosters, is het een verademing als er ook eens iets de soep indraait. Bekijk hier een aantal niet altijd even fraaie flaters.

De val van de panda

1. Op de nacht van de Vlaamse Televisiesterren mochten twee panda's de prijs uitreiken voor het beste televisieprogramma. Bij het betreden van het podium ging een van de beesten tegen de vlakte. Hilariteit bij het publiek, zeker toen bleek dat Bart De Wever in één van de pakken zat.

Glazige Guetta

2. Tijdens zijn show op Tomorrowland leek David Guetta even op een andere planeet te zitten. Terwijl duizenden mensen uit hun dak gingen, bleef de Franse superstar-dj met een glazige blik in het ijle staren. 'Oververmoeid', klonk de uitleg voor het fragment, dat keer op keer gecensureerd werd op YouTube. Meevaller voor de fans: Guetta's afschakelplan en automatische piloot deden het uitstekend.

Drummen op de brug

3. De herdenking van WOI mocht best indrukwekkend zijn, zeker in Antwerpen. Daar werd een pontonbrug over de Schelde nagebouwd. Een beetje een uitschuiver, want niet iedereen die stond aan te schuiven geraakte over de brug. veel mensen schoven niet snel genoeg door omdat ze een selfie met de Schelde wilden nemen. In totaal zagen 15.000 mensen de unieke wandeling in rook opgaan.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Smurrie op de E40

4. Wie rondrijdt met een vrachtwagen vol slachtafval, houdt het best zijn laadklep toe. Anders komt er smurrie op de weg terecht. Dat ondervond deze chauffeur op de E40.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

5. Als de Rode Duivels winnen, is ook het Paleis dol van vreugde. Toen België op het WK Rusland versloeg feliciteerde koningin Mathilde feliciteerde dan ook doelpuntenmaker Divock Origi. Jammer genoeg verwarde ze hem met Romelu Lukaku, die niet meteen de beste wedstrijd uit zijn carrière had gespeeld. (De wedstrijd nadien zette Mathilde wel haar blunder recht)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Gênante dj-set

6. De burgemeester van Landen had ze nochtans gewaarschuwd, de woonwagenbewoners die op een terrein in zijn gemeente verbleven. Omdat ze niet wilden vertrekken trommelde Gino Debroux (SP.A) dj Jos op. Die was nog niet goed en wel aan zijn controversiële set begonnen of er kwamen al klachten van buurtbewoners dat de muziek stiller moest.

Geen première voor 'The Interview'

7. Het Noord-Koreaanse regime houdt niet van humor. De lancering van de Amerikaanse komedie 'The Interview' werd uiteindelijk afgeblazen nadat een groep anonieme hackers dreigde met aanslagen op bezoekers van de film. In 'The Interview' wordt namelijk een moord beraamd wordt om de grote leider Kim Jong un.

Nochtans bleek uit een foto van een paar maand geleden dat er ook in Noord-Korea al eens gelachen mag worden.

Even uit de bocht in 2014: de mooiste uitschuivers

© .

Zwanenjacht in Brugge

8. In Brugge zijn de zwanen wit. Het afgelopen jaar streek er een indringer neer op de binnenwateren: een zwarte zwaan. Ontoelaatbaar, oordeelden de stadsdiensten. Waarop alle middelen werden ingezet om het zonevreemde element te verjagen. Dat gebeurde met wisselend succces.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Ritje met de Porsche van Joy Donné

9. Na een nacht onderhandelen wordt N-VA-voorzitter Bart De Wever opgepikt door de op dat moment nog onbekende Joy Donné. Voor het oog van de camera's gooit die laatste een parkeerboete op de grond, terwijl De Wever aan de journalisten uitlegt dat die auto niet van hem is. Even later rijdt het tweetal weg zonder gordel om, en blijkt de wagen twee verschillende nummerplaten te hebben.

Zelf gezocht

10. Wie met een Segway op pad gaat, smeekt om een portie immanente rechtvaardigheid.

En tot slot: deze man.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Lees meer over:

Onze partners