Etienne Schouppe stopt met politiek

01/07/10 om 09:00 - Bijgewerkt om 09:00

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe stopt met politiek nadat hij naast een gecoöpteerde Senaatszetel greep.

Ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe stopt met politiek. Hij neemt die beslissing nadat hij naast de enige gecoöpteerde Senaatszetel greep waarop CD&V recht had.

Schouppe werd bij de verkiezingen op 13 juni niet verkozen als lijstduwer op de CD&V-Senaatslijst. Afgelopen dinsdag greep hij naast de enige parlementaire zetel die de partij nog te verdelen had: een gecoöpteerd senatorschap. Die functie ging naar Peter Van Rompuy.

Schouppe (67) besliste daarop met toppolitiek te stoppen, zo meldde De Standaard donderdag. Hij blijft wel aan als staatssecretaris tot het aantreden van de volgende federale regering.

Momenteel heeft Schouppe de handen vol met het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie vermits hij de Europese ministerraad van Transport zal voorzitten. Maar over vier jaar naar een nieuw parlementair mandaat dingen, ziet hij niet zitten.

Lees meer over:

Onze partners