Eric Van Rompuy pikt houding N-VA niet langer

10/10/12 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Als de N-VA niet ophoudt met de aanvallen op CD&V, dan is dat volgens Eric Van Rompuy "niet houdbaar" voor de Vlaamse regering.

Eric Van Rompuy pikt houding N-VA niet langer

© Belga

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy heeft op Villa Politica fors uitgehaald naar N-VA. Van Rompuy is het beu dat de N-VA zijn partij "frontaal aanpakt", onder meer over de staatshervorming en de belastingen. Als de N-VA niet ophoudt met die aanvallen, dan is dat volgens Van Rompuy "niet houdbaar" voor de Vlaamse regering.

Het is niet de eerste keer dat Van Rompuy in de clinch gaat met de partij van Bart De Wever, maar het zit de CD&V'er duidelijk hoog.

Zo is Van Rompuy het onder meer beu dat de N-VA de CD&V afschildert als de partij die de Vlaamse rand "verkoopt aan Brussel". Ook de aanhoudende kritiek van de N-VA op de staatshervorming ligt Van Rompuy zwaar op de maag.

Federale belastingsregering
En dan is er de herhaalde kritiek van N-VA op de federale "belastingsregering". "Wat mij bijzonder ergert is dat de N-VA ons tijdens deze campagne voortdurend aanpakt over de Franstalige belastingregering.

Terwijl minister Muyters hier komt pleiten voor hogere taksen in plattelandsgemeenten (al heeft Muyters zelf die suggestie ontkend,
nvdr)", aldus Van Rompuy.

De CD&V'er pikt de houding van de N-VA niet meer. Van Rompuy ziet ook mogelijke problemen in de Vlaamse regering. "Die dubbelzinnigheid kan niet blijven duren. Als ze op die manier verder gaan met de CD&V frontaal aan te pakken, is dat niet houdbaar", klonk het.

Zenuwachtigheid

Vlaams minister-president Kris Peeters reageerde via Twitter pop de uitval van zijn partijgenoot: "Er hangt zenuwachtigheid id lucht. Maar ik verzeker u dat deze VLAREG (Vlaamse regering, red.) voor en na 14/10 verder blijft regeren", zo tweette Peeters. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners