Erdogan aangekomen in Brussel voor NAVO-top

Recep Tayyip Erdogan © Belga

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is woensdag omstreeks 20.45 uur aangekomen aan het Wiltcher’s hotel in Brussel. Een honderdtal aanhangers troepten, ondanks een samenscholingsverbod, toch samen op het nabij gelegen Stefaniaplein. Er waren evenwel geen incidenten.

Voor en tijdens de aankomst van Turks president Recep Tayyip Erdogan, die al sinds 18.00 uur op zich liet wachten, werden alle aanwezige aanhangers door de politie en de Turkse veiligheidsmensen op een veilige afstand gehouden.

De stad Brussel en de gemeenten Sint-Gillis en Elsene hadden woensdag een samenscholingsverbod ingesteld om manifestaties van Turken en Koerden tegen te gaan. Omstreeks 20.00 uur liet de politie toch begaan en troepten een honderdtal Erdogan-aanhangers met vlaggen van Turkije en een beeltenis van de president samen op het Stefaniaplein en scandeerden ze verschillende leuzen. De veiligheidsmensen van Erdogan riepen de bijeengekomen menigte op tot stilte, maar af en toe kwam de menigte toch tot leven.

Om 20.45 uur arriveerde president Erdogan aan zijn verblijfplaats, het Wiltcher’s hotel in Brussel. Na kortde pers gegroet te hebben, verdween de Turkse president samen met zijn vrouw al snel naar binnen. Daar wacht nog een diner met 400 genodigden.

Partner Content