'Er is geen paniek of crisis in de N-VA'

23/10/13 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

N-VA-kopstuk Geert Bourgeois zegt dat er geen paniek of crisis binnen zijn partij heerst. Volgens hem kloppen buitenstaanders een aantal zaken op en wordt er teveel gefocust op problemen.

'Er is geen paniek of crisis in de N-VA'

Geert Bourgeois © BELGA

Delen

Dat Siegfried Bracke de Vlaamse leeuw een vod heeft genoemd, was een ongelukkige uitspraak

Geert Bourgeois

Dat N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke de Vlaamse Leeuw "een vod" heeft genoemd, is volgens Vlaams minister Geert Bourgeois "een ongelukkige uitspraak". "Maar hij heeft zich verontschuldigd en zijn uitspraak teruggenomen. Dat is voor mij het belangrijkste", aldus Bourgeois in Villa Politica.

Delen

Er is geen paniek of crisis in de N-VA

Geert Bourgeois

De N-VA-minister herhaalde ook meermaals dat er "geen paniek" of "crisis" is binnen zijn partij. "Het commentariaat doet alsof mijn partij in crisis zou zijn. Daar is niks van aan", aldus Bourgeois. Volgens hem wordt een aantal zaken "opgeklopt" en wordt "gefocust op de problemen".

Delen

Spijtig dat Nick Mouton uit de partij stapt

Geert Bourgeois

Recent raakte bekend dat Nick Mouton, gewezen N-VA-schepen en fractieleider in Lovendegem en ex-medewerker van Vlaams parlementslid Helga Stevens, uit de partij stapt uit onvrede met de sociaal-economische koers van de partij. Bourgeois wilde weinig kwijt over dat vertrek, maar vindt de gang van zaken wel "spijtig".

Delen

Wij zijn geen ultraliberale partij

Geert Bourgeois

"Als je in een partij functioneert, moet je op het congres proberen tussen te komen en eventueel bij te sturen. Op het congres worden democratisch beslissingen genomen. Ik vindt het jammer dat dit opgeklopt wordt alsof er binnen de partij grote onrust zou zijn. Dat is niet zo", aldus Bourgeois.

Bourgeois is het ook niet eens met de inhoudelijke analyse dat zijn partij een te liberale koers zou varen. "We zijn geen ultraliberale partij. Ik weet dat het commentariaat dat zo begint te duiden. Wij gaan voor een sterke economie. Die sterke economie is nodig om een sociaal beleid te voeren", aldus Bourgeois. (Belga/EE)

Onze partners