‘Enkel door besparingen geraken we er uit’ (Alexander De Croo)

© Belga

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wil dat ons land de Europese aanbevelingen volgt.

“Enkel door te kiezen voor besparingen, voor hervormingen, voor groei en voor een gezonde begroting geraken we er uit”, zei hij op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

De Croo kijkt tevreden terug op het eind vorig jaar gesloten regeerakkoord. “Hoe sommigen het ook hoopten, we hebben ons land niet naar de haaien laten gaan”, zei De Croo.

De politieke impasse mag dan wel voorbij zijn, de economische crisis is nog niet weg. De Croo wil “waakzaam” zijn, omdat sommigen twijfelen aan de Europese aanbevelingen rond begrotingsdiscipline. PS-minister Paul Magnette had daar deze week nog forse kritiek op. Voor de Vlaamse liberalen is de weg die Europa aangeeft net de juiste. “Wie denkt dat meer belastingen, meer uitgaven en meer schulden ons uit de crisis zullen helpen, heeft geen lessen getrokken uit de schuldencrisis”.

Maggie De Block

Ook de Vlaamse regering, waar Open VLD geen deel van uitmaakt, zal moeten besparen. De “ruzie” tussen de coalitiepartners CD&V, SP.A en N-VA over hoe dat moet, belooft volgens De Croo niet veel goeds.

Open VLD blijft ook “als een blok” achter staatssecretaris voor Asiel Maggie De Block staan. Zij kreeg het de afgelopen week hard te verduren in de media. “De manier waarop sommigen haar behandelden is ronduit schandalig”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content