'ENAR beschouwt N-VA niet als extreemrechts'

22/03/12 om 13:29 - Bijgewerkt om 13:29

Het Europees Netwerk tegen Racisme ENAR beschouwt de N-VA niet als een extreemrechtse partij, maar citeert de Vlaams-nationalisten alleen als een voorbeeld van hoe populisme efficiënt wordt gebruikt in de media.

Het Europees Netwerk tegen Racisme ENAR beschouwt de N-VA niet als een extreemrechtse partij, maar citeert de Vlaams-nationalisten alleen als een voorbeeld van hoe populisme efficiënt wordt gebruikt in de media. Dat preciseert ENAR-woordvoerster Georgina Siklossy.

Naar aanleiding van de publicatie "Extreemrechtse partijen en hun discours in Europa: de uitdaging van onze tijd" verspreidde Belga de foutieve informatie dat ENAR de N-VA beschouwt als een extreemrechtse partij. Dat is dus niet het geval. De partij staat enkel in het glossarium van het rapport vermeld omdat N-VA-voorzitter Bart De Wever in het rapport wordt geciteerd als voorbeeld van succesvol gebruik van populisme in de media, verduidelijkt de organisatie.

Het gaat om commentaar van KU Leuven-prof Marc Swyngedouw, die stelt dat Bart De Wever het Vlaams Belang in de schaduw heeft geplaatst en op tv veel succes heeft met een mix van humor en populisme. Alle andere referenties aan ons land hebben te maken met het Vlaams Belang, luidt het nog bij ENAR. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners