Els Van Weert stapt over naar Groen!

10/10/11 om 06:50 - Bijgewerkt om 06:50

Voormalig staatssecretaris Els Van Weert sluit zich aan bij Groen!.

Els Van Weert stapt over naar Groen!

© Belga

Volgens haar komt de koers die Groen! momenteel vaart, grotendeels overeen met waar ze destijds bij Spirit en SLP zelf voor ijverde, zo zegt ze maandag in De Morgen.

Van Weert was tot eind 2009 lid van SLP, de partij die eerder Vlaams Progressieven en daarvoor Spirit heette, maar uiteindelijk volledig opging in Groen!. Van Weert, die in haar thuisstad Lier schepen is op een kartellijst met SP.A en onafhankelijken (Lier Leeft), maakte de overstap naar de groenen echter niet mee. Op een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen doet ze dat alsnog.

"Ik steun de manier waarop Groen! voor een sociaal-ecologisch beleid gaat en een lans breekt voor politieke vernieuwing", zegt Van Weert.

Verbreding van de partij
"De komst van Van Weert betekent een mooie versterking voor onze partij. Ze brengt heel wat bestuurservaring met zich mee", zegt Groen!-voorzitter Wouter Van Besien, die met het aantrekken van Van Weert bewust de verbreding van zijn partij doorzet.

De 43-jarige Van Weert is voormalig voorzitter van het ter ziele gegane Spirit en was staatssecretaris voor Sociale Economie en Duurzame Ontwikkeling in de federale regering Verhofstadt-II. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners