Els Keytsman, directeur van Unia: 'We proberen altijd tot verzoening te komen'

21/03/17 om 14:36 - Bijgewerkt op 22/03/17 om 13:34
Uit Knack van 22/03/17

'Om welke vorm van discriminatie het ook gaat, we brengen de partijen altijd rond de tafel. Zo proberen we een oplossing te bereiken waarbij iedereen zich goed voelt', zegt Els Keytsman, directeur van Unia.

Vindt u het normaal dat Unia energie stopt in de discussie over Zwarte Piet? Die traditie bestaat al sinds mensenheugenis. Niemand heeft er ooit aanstoot aan genomen - tot gefrustreerde burgers een melding bij u deden. (Carl Dhaenens, Deurne)

Els Keytsman: Hoe willen we het sinterklaasfeest vandaag en in de toekomst vormgeven, in een superdiverse wereld? Over die vraag moeten we nadenken. Door Zwarte Piet af te beelden als een ondergeschikte zwarte man, houden we stereotypen in stand, of we dat nu willen of niet. Gelukkig heeft de sint zelf allang begrepen dat zijn feest een feest voor álle kinderen is. Daarom heeft hij enkele jaren geleden beslist om het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen bij zijn intrede in Antwerpen, zodat daar alleen maar blije gezichtjes te zien waren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info