Ellende op Brusselse ring na spectaculair ongeval

16/08/10 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:23

De buitenring ter hoogte van Anderlecht was maandag gedurende twaalf uur gesloten.

Als gevolg van een botsing tussen twee vrachtwagens is het verkeer op de Brusselse buitenring ter hoogte van Anderlecht maandag bijna de hele dag verstoord geweest. De rijweg was twaalf uur gesloten.

Omstreeks half zes 's morgens had een spectaculair ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagen verloor de controle over het stuur toen zijn voertuig een betonblok raakte. Het gevaarte kwam dwars over de weg te liggen en de stuurcabine bengelde over de brugreling.

Een tweede vrachtwagen kon de plotse hindernis niet meer ontwijken en knalde er tegenaan. De bestuurder van de tweede vrachtwagen bleef ongedeerd, maar zijn collega moest door de brandweer bevrijd worden.

Na het ongeval raakte de Brusselse buitenring plaatselijk versperd.
Het verkeer moest omrijden via de afrit Erasmus. Het verkeer over
langere afstand werd via Aalst en Halle of Waterloo omgeleid. Pas uren na de aanrijding werd de gekantelde vrachtwagen, die enkele meters boven de grond bengelde, weggetakeld.

De hinder duurde uiteindelijk tot 18 uur. De buitenring werd immers pas opengesteld nadat de zwaar beschadigde brugreling was afgeschermd met betonblokken. Wegens de vakantieperiode moest de politie daarvoor een beroep doen op een aannemer uit Hasselt.

Onze partners