Ellende op Belgische wegen

24/12/10 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Ondanks het weinige verkeer stond er vrijdagochtend op een bepaald moment meer dan 508 kilometer file op de Belgische wegen.

Ellende op Belgische wegen

© Belga

Verse sneeuw en verschillende ongevallen bemoeilijkten vrijdagochtend de ochtendspits. Op de E313 kwam ter hoogte van Diepenbeek een vrachtwagen schaar te staan, waardoor het verkeer werd omgeleid.

Rijverbod vrachtwagens
Ook in Wallonië is de toestand heel slecht. De federale wegpolitie houdt het rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton op autosnelwegen en grote verkeersassen aan.

Het rijverbod geldt op de E411 tussen Courrière en de grens met Luxemburg, op de N4 tussen Courriére en Luxemburg, op de E42 tussen de verkeerswisselaar van Battice en de Duitse grens, op de E40 tussen de verkeerswisselaar van Loncin en de Duitse grens, op de E25 tussen de uitrit van Tilff en de verkeerswisselaar met de E411, en op de N89 tussen de barrière de Champlon en Bouillon.

Zouttekort
De strooidiensten van het agentschap Wegen en Verkeer concentreerden zich vrijdagochtend op het sneeuwvrij maken van
enkele rijvakken op de autosnelwegen.

"Door de aanhoudende sneeuwval is het zeer moeilijk om de gewest- en autosnelwegen vrij te krijgen. Om verkeer toch mogelijk te maken op de meeste wegen, besliste het agentschap om de strooi- en ruimacties aan te passen."

Het veelvuldige strooien heeft de zoutvoorraden van het agentschap Wegen en Verkeer fors doen slinken. Vrijdag worden nog enkele kleine zoutleveringen verwacht, maar als die uitblijven, zal het agentschap het prioritair strooiplan moeten activeren. Dan zullen alleen nog de prioritaire routes gestrooid worden.

Lees meer over:

Onze partners