Ellen Devriendt (N-VA-) - Lijsttrekker Waregem

26/03/12 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Hier in Waregem liggen de machtsverhoudingen al een eeuwigheid vast, gezien we al decennia een absolute CVP-, later CD&V,-meerderheid kennen. Ook binnen die partij liggen de verhoudingen vrij duidelijk vast.

Ideaal is zo'n situatie niet. Ook al heeft ieder lid van de gemeenteraad ongetwijfeld de beste bedoelingen, je kan als individueel gemeenteraadslid weinig verschil maken. De belangrijke beslissingen staan immers op voorhand vast. Vaak duurt de gemeenteraad maar een goed uur. Politiek debat is in Waregem dus schaars.

Voor CD&V en de huidige oppositiepartijen zullen het grotendeels dezelfde mensen zijn als 6 jaar geleden die de degens kruisen. Niets wijst er op dat daar veel zal veranderen in de onderlinge verhoudingen. De inzet van de verkiezingen ligt dus daar niet.

Ik denk dat velen vooral de vraag zullen stellen: hoe goed doet de N-VA het? We zijn het enige nieuwe in het Waregemse politieke landschap. Met N-VA kan er eens een nieuwe frisse wind door de gemeenteraad waaien.

Wat ons betreft komt het erop aan de N-VA lokaal op de kaart te zetten. Wie verandering in Vlaanderen wil, moet dat op alle niveaus doen. Een sterker Vlaanderen begint met een sterke N-VA in elke gemeente.

Wie wordt de winnaars, wie de verliezers?
Omdat de N-VA in Waregem van de bodem start, kunnen we alleen maar winnen. Maar dat is zowat de enige zekerheid. De uitslag is moeilijk te voorspellen. Bij gemeenteraadsverkiezingen is het verschil per gemeente zeer groot. Iedere stem weegt ook veel zwaarder door dan bij landelijke verkiezingen.

De kiezer heeft het laatste woord.

Wat is van belang in uw gemeente?
Alleszins is er in Waregem nood aan een beleid met visie op lange termijn: een vooruitziend KMO-beleid en aandacht en ondersteuning van de lokale horeca. Waregem is niet meer het winkelcentrum dat het vroeger was en dat is zondermeer spijtig.

Mobiliteit is een oud zeer. Tijdens de spitsuren van Waregem-centrum naar de deelgemeenten rijden kan u een half uur kosten. De verkeersproblemen dreigen in de toekomst nog groter te worden. Waregem verkeersveilig en toch toegankelijk houden wordt zeker een uitdaging. (SD)
U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners