Elio Di Rupo: "We zijn de meest sociale regering van Europa"

13/04/14 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:47

Elio Di Rupo heeft het Belgische economisch en sociaal 'recept' geprezen, dat "er voor heeft gezorgd dat ons land de crisis beter heeft doorstaan dan veel andere Europese landen." De premier noemde deze regering ook "de meest sociale van Europa".

Elio Di Rupo: "We zijn de meest sociale regering van Europa"

Premier Elio Di Rupo © Belga

Na de 541 dagen durende crisis die ons land kende, heeft de tripartite regering "het land gestabiliseerd", zei premier Di Rupo op TV5Monde."We hebben onze geloofwaardigheid teruggevonden", aldus de regeringsleider, die vertrouwen heeft in de toekomst.

Volgens Di Rupo konden forse besparingen vermeden worden en is er in plaats daarvan geopteerd voor het terugdringen van het tekort van de overheidsfinanciën. "Dankzij dit spel van compromissen (tussen de zes coalitiepartijen, nvdr) hebben we de koopkracht van de burgers kunnen veiligstellen en de economie ondersteund", zei Di Rupo. "Dat is het Belgische recept", aldus de regeringsleider, die erop wees dat België de crisis beter is doorgekomen dan de andere Europese en eurozonelanden.

Daarnaast loofde de premier - nu duidelijk in kiescampagne - enkele socialistische maatregelen zoals de ondersteuning van de koopkracht, het behoud van de automatische indexering van de lonen en sociale uitkeringen en een prijsverlaging voor 2.500 medicijnen. "We zijn duidelijk de meest sociale regering van Europa", klonk het. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners