'Elio Di Rupo is niet in staat geweest om alle maatregelen duidelijk uit te leggen'

01/06/14 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

'Als het bilan van de regering-Di Rupo aan de Vlaamse bevolking was voorgesteld door een Vlaming, was de appreciatie van de Vlaamse bevolking groter geweest', zegt oud-staatssecretaris Etienne Schouppe.

'Elio Di Rupo is niet in staat geweest om alle maatregelen duidelijk uit te leggen'

© Belga

Schouppe erkende in "Mise au Point" (La Une-RTBF) geen bezwaren te hebben tegen een nieuw mandaat voor Elio Di Rupo aan het hoofd van de federale regering, "maar laat ons duidelijk zijn: het bilan van de regering-Di Rupo is niet aan de Vlaamse bevolking voorgesteld door een Vlaming. Anders was de appreciatie van de Vlaamse bevolking groter geweest", aldus Schouppe. Elio Di Rupo "is niet staat geweest om alle maatregelen duidelijk uit te leggen". Schouppe liet ook uitschijnen dat indien N-VA geen deel uitmaakt van de federale regering, CD&V de post van eerste minister zou kunnen opeisen.

Philippe Moureaux, ook al een gewezen boegbeeld van de PS, zei verwonderd te zijn over de redenering van zijn gewezen collega in de Senaat, Schouppe. Volgens hem draagt de CD&V in tegendeel een grote verantwoordelijkheid omdat de partij te lang getwijfeld heeft om de verwezenlijkingen van de federale regering in Vlaanderen te verdedigen. De christendemocraten aarzelden om de N-VA aan te vallen, omdat ze samen deel uitmaakten van de Vlaamse regering, stelde Moureaux. (Belga/TE)

Onze partners