Elio Di Rupo geeft Maggie De Block 7 op 10

09/02/14 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:46

Premier Elio Di Rupo (PS) reageert in een televisie-interview op de uitlatingen van Liesbeth Homans. 'N-VA noemt het confederalisme, maar eigenlijk staat de partij voor separatisme', zegt de premier. Lovende woorden daarentegen waren er voor Maggie De Block (Open VLD). 'Haar werk is essentieel.'

Elio Di Rupo geeft Maggie De Block 7 op 10

Elio Di Rupo © BELGA

In een interview met de Franstalige krant La Libre gaf N-VA-kopstuk Liesbeth Homans aan dat de Franstaligen haar partij demoniseren. "We worden voorgesteld als monsters met een moeilijk karakter, die alles zullen afnemen van de Walen", klonk het.

Premier Elio Di Rupo (PS) reageert in een interview met RTL op deze uitlatingen. Hij onderbreekt de journalist en stelt: "De waarheid moet gezegd worden. N-VA spreekt van confederalisme, maar eigenlijk pleiten ze voor separatisme", zegt hij.

OCMW

Volgens Di Rupo is het confederalisme een campagnevoorstel. "Want op het N-VA- congres klonk het toch anders. Sociale zekerheid, politie en justitie worden allemaal gesplitst. Alleen defensie blijft federaal."

De uitspraak van Homans "dat het Antwerpse OCMW nog steeds socialer is dan zijn tegenhanger in het zuiden van het land, CPAS", doet de premier af als nonsens.

Premier geeft zichzelf 7,5 op 10

Tijdens het interview kreeg Di Rupo de vraag om verschillende politici een score op 10 toe te kennen, waaronder zichzelf. "Ik zou me bijna een onderscheiding geven, een 7.5 op tien."

De populairste politica van Vlaanderen, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) kreegt van de premier een 7 op 10. "Ze volgt de wet erg nauwkeurig op en verzet essentieel werk." (AVE)

Onze partners