Elio Di Rupo en Bart De Wever stuurden elkaar berichtjes in het ziekenhuis

Bart De Wever © Belga
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Premier Elio Di Rupo heeft Bart De Wever met een sms-bericht beterschap gewenst in het ziekenhuis. De Wever antwoordde naar goede gewoonte met een Latijnse spreuk.

‘Amicus certus in re incerta cernitur.’ Een zekere vriend leer je kennen in onzekere tijden. Dat sms-te Bart De Wever naar Elio Di Rupo toen de premier hem in het ziekenhuis per sms beterschap wenste. ‘Het is mijn gewoonte om hem te antwoorden met een Latijnse spreuk, omdat ik ervan uit ga dat hij dan toch de betekenis gaat opzoeken, ‘ zegt De Wever in Gazet Van Antwerpen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever moest deze week noodgedwongen enkele dagen in het ziekenhuis verblijven. Hij werd onwel in het Vlaams parlement waarna hij met pijn in de borst werd opgenomen op de dienst intensieve zorgen in het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat zijn klachten niet hartgerelateerd waren, maar dat hij kampte met een diepe infectie aan de luchtwegen. Vrijdag mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Onder de tram gelegen

Volgens de verzamelde pers – sommige journalisten gingen zelfs mee naar huis met De Wever – zag hij er nog altijd erg slecht uit. ‘Woensdag voelde ik met nog alsof ik onder de tram had gelegen,’ zegt De Wever in Gazet Van Antwerpen. ‘Donderdag ging het al een stuk beter. Ik werd hoorndol in dat bed.’

De Wever kreeg naar eigen zeggen in zijn ziekenbed veel reacties van collega-politici. ‘Het was hartverwarmend. Als iemand uit het vak op persoonlijk vlak iets overkomt, dan stopt de concurrentie onmiddellijk en wordt de politiek ineens heel menselijk. Dat vind ik een bijzonder fenomeen. Ik heb heel veel fijne reacties ontvangen. Ook van onder de taalgrens.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content