Elio Di Rupo brengt nacht door met nachtwerkers

18/04/14 om 07:49 - Bijgewerkt om 07:49

Premier Elio Di Rupo (PS) heeft de nacht doorgebracht met nachwerkers. 'Ongeveer 12 procent van alle werkenden werkt 's nachts, het zijn essentiële werknemers waarover weinig gepraat wordt. Nochtans voeren ze dringende taken uit.'

Elio Di Rupo brengt nacht door met nachtwerkers

Premier Elio Di Rupo en Brussels burgemeester Yvan Mayeur © BELGA

In het kader van zijn kiescampagne heeft premier Elio Di Rupo (PS) de nacht doorgebracht met nachtwerkers. Op verschillende locaties in de hoofdstad en in Henegouwen ging de premier langs bij mensen die 's nachts aan de slag zijn.

"Ongeveer 500.000 mensen werken deels of volledig 's nachts in ons land. Dat is 12 procent van alle werkenden", aldus de premier. Partijgenoot en Brussels burgemeester Yvan Mayeur steunt het initiatief. "Het zijn essentiële werknemers waarover weinig gepraat wordt en die vaak dringende taken uitvoeren."

Drugs

Zo dook Di Rupo rond 22.30 uur op aan een wegcontrole van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene aan De Brouckère. Vele passanten troepten er samen om een glimp van de premier op te vangen. Di Rupo maakte er voorts een praatje met een persoon zonder papieren, die uitlegde dat hij in België wil werken.

In Laken was er dan weer een politiecontrole in een café in de Fransmanstraat, waarbij de agenten hasj vonden achter de toog. De premier stelde er dat drugs een globaal probleem zijn, maar dat de handel van en criminaliteit errond onderdrukt dienen te worden. "Dat zijn operaties die zowel noodzakelijk als gevaarlijk zijn. Maar om de wijken veilig te maken, moet de wet gerespecteerd worden."

Populaire premier

Toen hij de plaats verliet, leverde de populariteit bij jongeren Di Rupo nog heel wat begroetingen op in de straat. Nadien trok de premier voor een ontmoeting met het medische personeel naar het UZ Brussel in Jette. Nog op de nachtelijke agenda stonden bezoeken aan de drukkerij van krantengroep Rossel in Nijvel (Waals-Brabant) en aan chemiebedrijf AkzoNobel (Bergen, Henegouwen).

Ook ontmoette Di Rupo de mensen van de reinigingsdiensten van de intercommunale Hygea in Cuesmes (Bergen). Om 6 uur zat de nacht erop met een visite aan bakkerij Thirion in Ressaix (Binche, Henegouwen). (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners