Electrabel verlaagt prijzen, om ze vervolgens te verhogen

11/01/13 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:14

De prijsverlagingen van energieleverancier Electrabel blijken alleen van toepassing voor mensen die al klant waren in december.

Electrabel verlaagt prijzen, om ze vervolgens te verhogen

© Belga

Energieleverancier Electrabel kwam recentelijk in het nieuws met de aankondiging dat het zijn prijzen voor gas en elektriciteit zou verlagen. Maar die daling blijkt alleen van toepassing voor mensen die al klant waren in december. Wie deze of volgende maand klant wil worden, zal mogelijk een hoger tarief betalen, zo melden de kranten van de groep L'Avenir.

Bij controle blijkt dat bepaalde tarieven de hoogte ingaan vanaf februari. Het geldende tarief is bovendien hetgeen dat van toepassing is vanaf het ogenblik dat het contract in werking gaat, en niet hetgeen dat van kracht is op het ogenblik dat het contract ondertekend werd. Elk nieuw contract begint minimaal een maand na ondertekening.

Mensen die deze maand naar Electrabel willen gaan, betalen dus het tarief van februari of zelfs maart, en dat ligt hoger, aldus de krant. De tariefverhogingen hebben met name betrekking op de formules "GroenPlus 1" en "Exclusief nacht".

Lees meer over:

Onze partners