Electrabel eist minder belastingen

10/11/12 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Energieproducent Electrabel zet de regering Di Rupo onder zware druk tijdens de begrotingsbesprekingen.

Electrabel eist minder belastingen

© Belga

Energieproducent Electrabel zet de regering Di Rupo onder zware druk tijdens de begrotingsbesprekingen. Dat schrijft De Morgen.

Electrabel eist minder belastingen, de afschaffing van de prijsblokkering en extra compensaties als de regering ingrijpt in Electrabels productie.

Ramkoers

Electrabel ligt al een tijd op ramkoers met de regering. Het is de overheid een doorn in het oog dat de elektriciteitsproducent monsterwinsten maakt, onder meer op afgeschreven kerncentrales, en tegelijkertijd hoge tarieven aanrekent aan de consumenten. De regering heeft daarom de energieprijzen geblokkeerd en denkt aan een nucleaire taks van een half miljard voor dit jaar en nog eens hetzelfde bedrag voor volgende jaar.

Signalen uit Parijs

Dat laatste is voor de eleketriciteitsproducent compleet onaanvaardbaar. 'Het klimaat is zo negatief dat het moeilijk wordt om in België te opereren en te investeren. Is dit een poging om ons te vernietigen?'

Volgens De Morgen mist het lobbywerk zijn effect niet. Di Rupo zou tijdens de begrotingsgesprekken hebben gezegd dat de regering aandacht moet hebben voor de signalen uit Parijs. (EE)

Onze partners