'Einde van de apartheid op de arbeidsmarkt' (ABVV)

05/07/13 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

"Dit is een compromisvoorstel dat ik zonder problemen kan voorleggen aan het federaal bureau van het ABVV." Zo reageerde Rudy De Leeuw.

'Einde van de apartheid op de arbeidsmarkt' (ABVV)

© Image Globe

"Dit is een compromisvoorstel dat ik zonder problemen kan voorleggen aan het federaal bureau van het ABVV." Zo reageerde Rudy De Leeuw, de voorzitter van de socialistische vakbond, na de bekendmaking van het akkoord over de gelijkschakeling van het statuut van arbeiders en bedienden.

De verschillende instanties werden ondertussen al ingelicht over het voorstel. De metaalcentrale ABVV-Metaal reageerde al verheugd. "Na vele jaren strijd zal er eindelijk een einde komen aan de discriminaties tussen de arbeiders en de bedienden en wordt komaf gemaakt met deze apartheid op de arbeidsmarkt. Het resultaat is een compromis dat gezien mag worden", zegt voorzitter Herwig Jorissen in een persbericht.

Hij feliciteert de onderhandelaars, "in het bijzonder minister van Werk Monica De Coninck en Yasmine Kherbache, kabinetschef van de premier".

De bediendecentrale BBTK wacht op de definitieve tekst van het compromisvoorstel. "Het federaal uitvoerend comité van de BBTK zal deze tekst analyseren begin volgende week", luidt het in een eigen persbericht.

Tijdens een persconferentie sprak Pierre Alain De Smedt, de voorzitter van de Groep van 10, namens de sociale partners van "een voorstel tot compromis dat we elk gaan verdedigen". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners