Eerste burgemeesters in Wallonië bekend

© Belga

In Wallonië stromen de eerste resultaten vlot binnen. Meteen zijn ook de eerste namen van toekomstige burgemeesters bekend.

In Wallonië stromen de eerste resultaten binnen. Meteen zijn ook de eerste namen van toekomstige burgemeesters bekend: hetzij omdat hier en daar lijsten meer dan de helft van de stemmen binnenrijven, hetzij omdat slechts één lijst opkwam.

In Frasne-lez-Anvaing behoudt Waals parlementslid Jean-Luc Crucke (MR) zijn sjerp, nadat zijn partij haar absolute meerderheid nog iets verstevigde. In Onhaye, waar maar één partij deelnam, verlengt ook Kamerlid Christophe Bastin (cdH) zijn burgemeesterschap.

In Verlaine geldt hetzelfde voor Hubert Jonet (Intérêts communaux), net als in Butgenbach voor Emil Dannemark (FBL) en in Burg-Reuland voor de christendemocraat Joseph Maraite, de voormalige minister-president van de Duitstalige gemeenschap.

In Viroinval zijn nog geen volledige resultaten binnen, maar PS-Kamerlid en voormalig staatssecretaris Jean-Marc Delizée zal er naar alle waarschijnlijkheid opnieuw burgemeester worden op de lijst “Pour”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content