Eerbetoon aan slachtoffers Amrani

20/12/11 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

Een week na de dodelijke raid van Nordine Amrani werden zijn slachtoffers herdacht.

Het eerbetoon aan de slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Luik vond dag op dag een week na de bloedige aanslag op de Place Saint-Lambert plaats. Twee- à drieduizend mensen verzamelden zich op het plein waar een stille ceremonie gehouden wordt.

De families van de slachtoffers worden op het plein vergezeld door enkele bekende mensen zoals kersvers premier Elio Di Rupo (PS), de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (CDH). Paul Magnette (PS), Sabine Laruelle (MR) en Jean-Charles Luperto (PS) tekenden eveneens present, net zoals talrijke gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van hulpdiensten en schoolgroepen. Namens de Vlaamse regering is ook viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) op het plein aanwezig.

Ook prins Filip en prinses Mathilde waren ter plaatse.

Luid applaus voor hulpdiensten

Onder meer de prins en de prinses, alsook talrijke regeringsleden, groetten de families van de slachtoffers om hen te steunen. Ook groetten ze de ordediensten onder luid applaus van het publiek. Toen de hulpdiensten arriveerden, werden zij eveneens op applaus onthaald door een geëmotioneerde menigte.

De voorzitters van de Kamer en de Senaat en verschillende politici van de federale, Waalse en Duitstalige regering legden bloemen neer en bleven even staan bij de foto's van de slachtoffers.

Drie minuten stilte

De winkels van de galerij Saint-Lambert hielden tussen 12.30 uur en 12.33 uur drie minuten stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag, waarbij zes doden vielen, onder wie de dader, Nordine Amrani. Ook raakten 168 mensen gewond.

Lees meer over:

Onze partners