Een passie voor Verhaeren

26/02/14 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Wie een passie heeft voor kleine musea moet dit voorjaar beslist naar Sint-Amands waar de Schelde niet alleen op zijn mooist is, maar waar je je ook kan laten verrassen door het Emile Verhaerenmuseum dat nu een schitterende expo brengt met vele ronkende namen.

Een passie voor Verhaeren

© /

De legendarische Emile Verhaeren (Sint-Amands, 1855 - Rouen, 1916) was niet alleen een woordkunstenaar van internationaal belang, hij leidde ook een grensoverschrijdend leven en onderhield intense contacten met beroemde kunstenaars.

In deze context groeit ook de collectie van het Provinciaal Emile Verhaerenmuseum gestaag aan met unieke documenten. De nieuwe expo "Een passie voor Verhaeren" brengt de talrijke aanwinsten van de laatste jaren samen, met onder meer werk, brieven, foto's of andere documenten van onder meer Theo Van Rysselberghe, James Ensor, Contant Montald, Odilon Redon, Fernand Khnopff, Henri Ramah of Frank Brangwyn.

Deze prachtige schat kan je tot 25 mei bewonderen in dit stemmige museum te Sint-Amands, Emile Verhaerenstraat 71, www.emileverhaeren.be (PS)

Lees meer over:

Onze partners