Eén dode en drie gewonden bij steekpartij in Lokeren

03/02/13 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Bij een steekpartij in het Oost-Vlaamse Lokeren is in de nacht van zaterdag op zondag één dode gevallen. Dat meldt het parket van Dendermonde. Drie andere personen raakten gewond en één van hen verkeert in levensgevaar.

De steekpartij gebeurde rond 4 uur in de conciërgewoning van het slachthuis van Lokeren. Er ontstond een onderlinge ruzie tussen vijf personen die er verbleven, zegt het parket. Het gaat om Polen die er in onderaanneming als slager werkten. Die ruzie escaleerde, en leidde tot één dode. Eén man raakte levensgevaarlijk gewond, en twee andere personen raakten lichter gewond.

UPDATE: Drie betrokkenen voorgeleid Het parket van Dendermonde heeft de aanhouding gevraagd van drie Poolse mannen die betrokken waren bij de steekpartij. Dat is vernomen bij het parket van Dendermonde.

Van de drie voorgeleide mannen raakten er twee ook lichtgewond bij de steekpartij, de derde liep geen verwondingen op. Eén van de lichtgewonde personen wordt ervan verdacht de steken gegeven te hebben aan het inmiddels overleden slachtoffer.

Of de vijf ruziemakers onder invloed waren, kon nog niet bevestigd worden. (Belga/MI)
Lees meer over:

Onze partners