Echtgenoot slachtoffer parachutemoord verhoord

08/10/10 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

Volgens Jan De Wilde wijst alles erop dat Els Clottemans de dader van de moord op zijn vrouw is.

Tijdens de tiende dag van het proces over de parachutemoord voor het Tongerse assisenhof is vrijdag Jan De Wilde, de echtgenoot van de overleden Els Van Doren, verhoord. Hij is ervan overtuigd dat Els Clottemans de dader is.

Van Doren had net als beschuldigde Clottemans een relatie met de Nederlander Marcel Somers, maar De Wilde verklaarde vrijdag nooit iets geweten te hebben van die overspelige relatie.

De Wilde was positief over zijn vrouw ('Els was een lieve vrouw
en dat bleef ze tot de laatste dag van haar leven') en zei dat hij haar graag is blijven zien, ook nadat haar relatie met Somers aan het licht kwam.

'In mijn ogen is Els een heel fijne vrouw gebleven, die ik graag
heb gezien tot de allerlaatste dag. We hebben samen liefde en leed gedeeld en heel wat watertjes doorzwommen. Ik heb twee onwaarschijnlijk prachtige kinderen, met wie de band gigantisch sterk is geworden. We laten elkaar nooit los', aldus De Wilde.Hij zei dat hij op weekdagen altijd samen was met zijn vrouw.

De Wilde baatte samen met zijn vrouw een juwelierszaak uit in Lier. Hij vertelde dat hij samen met zijn vrouw met parachutespringen was begonnen, maar dat hij er snel op uitgekeken geraakte. Ook Van Doren stopte even met springen, maar nam snel weer de draad op.

'Smile op het gezicht'

De Wilde getuigde over de bizarre houding van Clottemans na het overlijden van zijn vrouw. Volgens hem had ze een grijns op het gezicht toen hij de spullen van vrouw ging ophalen in de parachuteclub in Zwartberg.

Hoewel De Wilde had beslist niemand toe te laten tot de club bij de begroeting of de begrafenis kwam Clottemans het lichaam helemaal alleen groeten. 'Uit het niets kwam ze op de begrafenis tevoorschijn'.

'Ze had een smile op haar gezicht en ze was weer weg. Ze gaf geen hand of zei geen bemoedigende woorden, niets', aldus De Wilde. Hij noemde de beschuldigde 'een virus dat het leven van zijn gezin is binnengedrongen. Ze blijft mijn gezin aanvallen. Dat is nu al vier jaar', aldus De Wilde.

Nieuwe briefEerst kwamen vrijdag nog enkele leden van de parachuteclub in Zwartberg aan het woord. Het hof was donderdag begonnen met het verhoor van 19 leden van de valschermclub, maar niet iedereen kwam toen al aan de beurt.

Bij het begin van de zitting maakte assisenvoorzitter Michel Jordens vrijdagochtend bekend dat het hof weer een brief heeft gekregen. In tegenstelling tot de anonieme brief die Marcel Somers in verband bracht met de moord stonden er wel een naam en een adres op vermeld.

Maar de vermeende afzender, Ronny Mariën, ontkent dat hij de auteur van de brief zou zijn. Mariën is een man uit het Limburgse Wellen die reserveparachutes herplooit, een zogenaamde rigger. Hij was als deskundige aangesteld tijdens het proces.

De brief kwam ook toe bij Jef Vermassen, de advocaat van de burgerlijke partijen, en bij openbaar aanklager Patrick Boyen.

Lees meer over:

Onze partners