Echte winter nog niet in zicht

03/02/14 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Er komt voorlopig nog geen einde aan het zachte winterweer.

Echte winter nog niet in zicht

Sneeuw hebben we nog niet gezien deze winter, maar de zon al dikwijls. Het jaar is nog niet om en december is nu al een topmaand geweest wat de zon betreft. Het is al meer dan een halve eeuw geleden dat we nog zovele uren zonneschijn hebben gehad in december. Dat zegt onze weervrouw, Jill Peeters. © BELGA

Maandagmiddag is het vrij zonnig. Wolkenvelden, in de voormiddag nog over Duitsland, bereiken later ook het oosten van ons land. Het blijft droog en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maxima bedragen 3 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden in de andere streken.

Maandagavond en -nacht zijn er eerst nog geregeld opklaringen. Na middernacht neemt de bewolking toe en later kan er in het uiterste westen van het land een spatje regen vallen. De minima bedragen min 1 graad op de Hoge Venen tot net boven het vriespunt elders.

Dinsdagochtend domineren wolken waaruit tijdelijk wat lichte regen valt. Later wordt het droog en verschijnen er van het zuidwesten uit weer opklaringen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidelijke wind. De maxima schommelen van 3 graden in de Ardennen tot 6 tot 9 graden in Laag- en Midden-België.

In de nacht van dinsdag op woensdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, later gevolgd door regen.

Van woensdag tot en met zondag houdt het zachte winterweer aan met vrij veel wolken, af en toe regen of enkele buien en regelmatig veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden en de nachten verlopen vrijwel vorstvrij. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners