E40 richting Brussel weer vrijgemaakt

20/01/14 om 07:49 - Bijgewerkt om 07:52

Door een ongeval op het einde van de E40 in Groot-Bijgaarden richting Brussel was de E40 er zo goed als versperd. Het Verkeerscentrum meldt nu dat de weg weer is vrijgemaakt.

E40 richting Brussel weer vrijgemaakt

E40 © BELGA

Op het einde van de E40 in Groot-Bijgaarden is de weg rond 7.15 uur weer geopend. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Na een ongeval zondagavond was de weg daar volledig afgesloten. Eerder was sprake van graafwerken in de berm, maar die zijn afgeblazen.

Op de E40 beginnen de files rond 7.30 uur weer af te nemen, tot het normale niveau, maar de lokale wegen, vooral de gewestweg N9, en op de omleidingsroute, E17, N16 en A12, zitten nu helemaal vol.

Op de A12 is maandagochtend nog een ongeval gebeurd, dat om 7.30 uur wel afgehandeld was maar wel voor extra hinder gezorgd heeft.

Door een stuurfout kantelde zondagavond een vrachtwagen. De lading, een silicone, raakte op het wegdek. Probleem is dat wagens die toch nog passeerden het goedje over de weg uitsmeerden. Als gevolg was de aansluiting in Groot-Bijgaarden naar de binnenring volledig versperd.

Onze partners