E19 opnieuw vrijgegeven voor alle verkeer

25/08/15 om 06:44 - Bijgewerkt om 09:49

Omstreeks 9.30 uur is de E19 Mechelen-Zuid richting Antwerpen opnieuw vrijgegeven voor alle verkeer. Dat meldt de federale wegpolitie.

E19 opnieuw vrijgegeven voor alle verkeer

© Twitter

De snelweg is nog altijd volledig afgesloten vanaf de aansluiting met de Brusselse ring. Ook de opritten in Mechelen-Zuid, Zemst en Vilvoorde-Cargo zijn afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de A12.

De E19 is sinds 17 uur maandagnamiddag versperd in de richting van Antwerpen door een ongeval met een tankwagen ter hoogte van Mechelen-Zuid. De tankwagen, die ethylacrylaat vervoerde, kwam in de berm terecht.

De hulpdiensten hebben zich tot ongeveer 3 uur dinsdagmorgen beziggehouden met het leegpompen van de tankwagen. Intussen is ook de trekker van de vrachtwagen getakeld. De voorbereidingen voor het wegtrekken van de oplegger zijn nog aan de gang. "De pompwerken zijn zeer vlot verlopen", zegt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek. "Daar hebben we tijd gewonnen, maar het is nog afwachten hoe vlot de takeling verloopt."

Wanneer de snelweg opnieuw kan worden vrijgegeven, is nog niet duidelijk. Er is nog altijd een reële kans dat de snelweg ook tijdens de ochtendspits nog dicht blijft.

Lees meer over:

Onze partners