Dutroux wil garagist of loodgieter worden

16/02/13 om 05:59 - Bijgewerkt om 05:59

Maandag maakt de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank bekend of Marc Dutroux voorlopig wordt vrijgelaten. Als hij uit de cel mag, wil Dutroux aan de slag als loodgieter of garagist.

Dutroux wil garagist of loodgieter worden

Een en ander blijkt uit het verslag van de gevangenis van Nijvel dat de rechtbank overgemaakt kreeg. Daaruit blijkt dat Dutroux voorstelde om eens uit de cel, zelfstandig garagist, koetswerkhersteller of loodgieter wil worden, schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse zaterdag.

Niet geschikt

De gevangenisdirectie van Nijvel raadt, weinig verrassend, net als het parket aan om Dutroux in de cel te houden. De kindermoordenaar is helemaal niet geschikt om vrijgelaten te worden, klinkt het in het rapport dat de kranten konden inkijken.

De gevangenisdirectie acht Dutroux' wens om bijvoorbeeld garagist te worden, niet realistisch omdat hij niet over de nodige diploma's beschikt. "Zijn plan is gedoemd om een vroege dood te sterven, waardoor hij op OCMW-hulp zou aangewezen zijn. Dat is niet de bedoeling van een vrijlating." Ook zou hij geen vaste verblijfplaats hebben.

Niet tot inkeer gekomen

Twee personen die hem in de gevangenis bezochten, trokken uiteindelijk hun voorstel in om Dutroux een dak boven zijn hoofd te bieden. Ook zegt de gevangenisdirectie dat hij nog steeds niet tot inkeer gekomen is en geen enkel gevoel van medeleven voor zijn slachtoffers heeft.

Tot slot is het risico op recidive te groot. Dutroux minimaliseert nog steeds zijn rol in de feiten. "Ik ben geen gevaarlijk individu", besluit hij zelf. Zijn advocaat zegt alvast dat Dutroux maandag niet naar de zitting in het Brusselse justitiepaleis gaat. Het gerecht liet hem dat ook schriftelijk bevestigen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners