Duo neemt leiding De Standaard over na vertrek Vandermeersch

23/08/10 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven zullen samen de krant De Standaard leiden.

Na het vertrek van algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch naar Nederland zal De Standaard geleid worden door Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven. Sturtewagen is sinds 2006 hoofdredacteur van de krant en krijgt versterking van Verhoeven, die sinds 2009 chef is van de weekendkrant.

Vandermeersch kondigde enkele weken geleden zijn afscheid aan en wordt vanaf 1 september de nieuwe hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC Handelsblad.

Vandermeersch heeft meer dan 20 jaar voor Corelio, de vroegere VUM-groep, gewerkt. Hij kwam op 1 november 1988 in dienst bij De Standaard. Op 1 januari 1999 werd hij hoofdredacteur van de krant.

Zeven jaar later werd Vandermeersch algemeen hoofdredacteur van De Standaard en Het Nieuwsblad/De Gentenaar. Sturtewagen is momenteel hoofdredacteur van De Standaard en zal de krant blijven leiden. Dat gebeurt in samenwerking met Karel Verhoeven, de huidige chef van de weekendkrant.

De hoofdredactie van De Standaard krijgt daarmee een structuur die parallel is met die van zusterkrant Het Nieuwsblad, die ook geleid wordt door twee personen, aldus mediagroep Corelio.

'Deze complementaire tandem moet de toonaangevende positie
van De Standaard als Vlaams kwaliteitsmedium verder dynamiseren', zo luidt het in een persbericht.

Onze partners