Duizend EU-burgers met onrechtmatig leefloon uitgewezen

19/02/12 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft eind vorig jaar bijna duizend EU-burgers het land uitgezet omdat ze profiteerden van de sociale zekerheid.

Duizend EU-burgers met onrechtmatig leefloon uitgewezen

© Belga

De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft eind vorig jaar bijna duizend EU-burgers het land uitgezet omdat ze profiteerden van de sociale zekerheid. Dat bericht dezondag.be. De krant baseert zich op een antwoord van Maggie De Block op een vraag van haar partijgenoot Guido De Padt (Open VLD).

Samenwerking Dienst Vreemdelingenzaken en FOD Maatschappelijke werpt vruchten af

De nauwere samenwerking tussen de Dienst Vreemdelingenzaken en de FOD Maatschappelijke Integratie, een initiatief van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block, werpt haar vruchten af. DVZ krijgt nu gegevens over hoelang EU-burgers in ons land een leefloon ontvangen of financiële steun genieten.

Zo kon DVZ eind vorig jaar bijna 1.000 EU-burgers (507 dossiers en 965 personen) het land uitwijzen, omdat die een 'onredelijke belasting' voor de sociale zekerheid vormen, schrijft dezondag.be.

De Padt: 'Hoopgevend'

Senator De Padt noemt dit een "hoopgevend signaal".

De Padt leerde verder uit een antwoord van staatssecretaris John Crombez (SP.A) dat ook schijnzelfstandigheid hard aangepakt wordt. Van 1 oktober 2010 tot 31 maart 2011 werden 700 aansluitingen van EU-burgers als zelfstandige geschrapt. (Belga/SD)


Onze partners