Druk vakantieweekend in het vooruitzicht

13/07/15 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

Touring verwacht van 17 tot 19 juli voor het verkeer in Europa richting zuiden een rood weekend en een oranje weekend voor de terugkeer.

Druk vakantieweekend in het vooruitzicht

© BELGA

Automobilistenverenigingen Touring en VAB voorspellen voor komend weekend heel wat vakantiedrukte op de binnen- en buitenlandse wegen. Touring verwacht van 17 tot 19 juli voor het verkeer in Europa richting zuiden een rood weekend en een oranje weekend voor de terugkeer. In België zal de avondspits vrijdag vroeger op gang komen en langer aanhouden. Door het verlengde weekend van 21 juli verwacht VAB dat veel Belgen naar de kust en het zuiden zullen trekken. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt het druk. Ook de inwoners uit Zuid-Nederland, die meteen na hun vertrek al in België arriveren, zorgen voor veel verkeer op onze wegen. Op dinsdagavond kunnen de terugkerende weekendtoeristen ook voor hinder zorgen vanuit de kust naar het binnenland, aldus VAB.

Frankrijk

Vrijdag wordt ook een oranje vertrekdag in heel Europa. De drukte begint vanaf de middag en duurt tot 's avonds. Zaterdag is in de Franse Rhônevallei een te mijden reisdag voor het vertrek, in de rest van Frankrijk blijven de problemen beperkt, aldus de prognose van Touring. In de rest van Europa wordt het heel erg druk met lange files. De drukste uren liggen tussen 10 en 15 uur. Voor de terugkeer wordt het minder druk: er wordt moeilijk verkeer verwacht met kleinere files. Zondag krijgen we volgens Touring voor het vertrek druk maar vlot verkeer in Europa, en voor de terugkeer een oranje dag in Duitsland en Oostenrijk.

VAB meldt dat het dit weekend in Frankrijk enkel file op de traditionele knelpunten verwacht. In Duitsland zijn de inwoners van de noordelijke deelstaten in vakantie en wordt het vooral zeer druk op de snelwegen rond Berlijn en Hamburg. In Oostenrijk en Zwitserland kondigt zaterdag zich aan als een rode dag.

Beste vertrektijd

De automobilistenverenigingen raden vakantiegangers richting buitenland aan om vanaf zaterdagmiddag te vertrekken of op zondag. De beste dag voor de terugkeer is volgens Touring vrijdag, en in mindere mate zondag. VAB voegt er aan toe dat wie naar de Belgische kust wil, dat best doet vrijdag na 21 uur of zaterdag tussen 7 en 9 uur of na 15 uur. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners