Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval met vier doden

16/10/12 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:27

In het West-Vlaamse Vichte is een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie een baby van vier maand oud.

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval met vier doden

© Krant van West-Vlaanderen

De bestuurder die het verkeersongeval veroorzaakte, was onder invloed van alcohol en reed te snel. Hij is aangehouden.

Op de Harelbekestraat verloor de 35-jarige K.V. uit Anzegem omstreeks 23.30 uur de controle over het stuur van zijn Audi. Hij botste op een middengeleider om vervolgens frontaal in aanrijding te komen met een Mercedes die uit de andere richting kwam.

De ravage was verschrikkelijk. Brokstukken lagen over tientallen meters verspreid in het rond. Het menselijk leed was nog groter.

Vier personen in de aangereden wagen overleefden de klap niet. De 28-jarige bestuurder A.A., de 54-jarige K.D. uit Ronse, de 24-jarige F.A. uit Kuurne en haar vier maanden oude baby B.G. stierven ter plaatse aan hun verwondingen.

De 3-jarige B.G., het broertje van de overleden baby, raakte zwaargewond maar is niet in levensgevaar.

Al eerder veroordeeld

K.V., de veroorzaker van het ongeval, bleef ongedeerd. De man bleek onder invloed van alcohol en reed volgens de verkeersdeskundige van het parket in Kortrijk ruim 40 kilometer per uur te snel.

Hij moest z'n rijbewijs inleveren en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die laat de man aanhouden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Het parket van Kortrijk bevestigt dat de man ook in het verleden al werd veroordeeld voor alcoholintoxicatie. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners