Drie verdachten kasteelmoord blijven in de cel

21/02/12 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

De raadkamer van Brugge heeft beslist dat de drie verdachten in de zaak van de kasteelmoord in de cel blijven. Ze kunnen wel nog beroep aantekenen.

Drie verdachten kasteelmoord blijven in de cel

© Belga

De drie verdachten die opgesloten zitten in de gevangenis in de zaak van de kasteelmoord in Wingene blijven in de cel. Dat besliste de raadkamer van Brugge dinsdag.

Het gaat om dokter André Gyselbrecht uit Ruiselede, zijn zoon Peter Gyselbrecht en tussenpersoon Pierre Sery uit Aalter. In zijn achtertuin werd het lichaam van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens gevonden.

De raadkamer besliste dat de opsluiting van de drie verdachten noodzakelijk was in het kader van het lopende onderzoek naar de moord op Stijn Saelens. Ze kunnen wel nog beroep aantekenen tegen die handhaving. Dan verschijnen ze binnen de vijftien dagen voor de Kamer van inbeschuldigingstelling in Gent.

Het parket van Brugge deelde niet mee op welke grond de drie opgesloten blijven. Meester Piet Rotsaert, advocaat van Peter Gyselbrecht, pleitte de buitenvervolgingstelling, maar ving bot. De advocaten verlieten de raadkamer via een andere uitgang om zo de pers te vermijden. Ze willen voorlopig geen commentaar geven. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners