Drie dagen gratis MIVB-vervoer voor abonnees

15/04/12 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wil haar abonnees drie dagen gratis openbaar vervoer aanbieden als compensatie voor de dagen zonder openbaar vervoer na de dood van de MIVB-medewerker.

Drie dagen gratis MIVB-vervoer voor abonnees

© Belga

Het speciale vervoersbewijs zou volgende week via de website van de MIVB kunnen worden aangevraagd en is een jaar geldig.

Dat verklaarde de vicevoorzitter van de MIVB, Ridouane Chahid (PS). De maatregel moet nog wel door een aantal instanties worden bekrachtigd.

De compensatie slaat volgens de MIVB-directie enkel op de dagen dat het Brusselse openbaar vervoer op initiatief van de maatschappij zelf onderbroken werd en niet op de dagen dat het MIVB-netwerk gedeeltelijk lamgelegd werd door een vakbondsactie die daarop volgde.

Publiek signaal "We wilden op die manier de emotie en de woede van het personeel kanaliseren en een sterk publiek signaal geven. Dat signaal heeft geleid tot een reeks concrete veiligheidsmaatregelen, niet enkel voor ons personeel, maar ook voor onze klanten en alle Brusselaars", aldus bestuurder directeur-generaal Kris Lauwers.

"Hoewel veel klanten begrip en medeleven hebben getoond, beseffen we dat dit ook voor heel wat ongemak heeft gezorgd. We willen onze klanten op deze manier iets teruggeven."

Wie over een betalend abonnement beschikt dat geldig is op minstens één dag van het verlengd paasweekend kan tussen maandag 16 april en dinsdag 15 mei een voucher aanvragen op de website mivb.be. Met die voucher kan hij of zij dan een vervoersbewijs afhalen aan een GO-automaat. Dat bewijs blijft tot eind april 2013 geldig. De compensatie geldt ook voor mensen met een betalend abonnement op kosten van de werkgever. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners