Drama Luik: wapenbezit Amrani bleef ongestraft

14/12/11 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Nordine Amrani, de schutter die het drama in Luik op zijn geweten heeft, was in het bezit van een heel wapenarsenaal, maar werd daar niet voor vervolgd. Volgens het gerecht in Luik kon dat niet wegens 'een technisch probleem.'

Drama Luik: wapenbezit Amrani bleef ongestraft

© Belga

Nordine Amrani werd in september 2008 door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 48 maanden cel wegens

bezit van 2.800 cannabisplanten en tot 16 maanden cel voor wapenbezit.

Zware wapens

Amrani beschikte namelijk over 9.500 wapenonderdelen en een tiental zware wapens. Het hof van beroep vervolgde hem in maart 2009 echter niet voor wapenbezit door een technisch probleem.

Technisch probleem

"Het hof van beroep kon hem daar niet voor veroordelen door een

technisch probleem. De wet inzake wapenbezit is veranderd en het hof gebruikte de oude wetgeving. Dat is de enige reden waarom hij niet vervolgd werd", meldt de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé.

Vergunningen

De procureur-generaal weerlegt zo informatie die eerder in de media door de advocaat van Nordine Amrani, meester Dister, verspreid werd. In de krant La Libre Belgique zei de raadsman dat Amrani vergunningen bezat voor de wapens in zijn woning.

Oorlogswapens

"Dat klopt helemaal niet. Hij heeft nooit de toelating gekregen om

wapens te bezitten. Het gaat hier om oorlogswapens en niemand, in geen enkel geval, mag die bezitten. De wapens werden overigens in beslag genomen", aldus nog de procureur-generaal. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners